Zonnepanelen Prijs Index daalt 33%, laatste kans op hoog rendement


Zonnepanelen prijs bijna 33% gedaald volgens onderzoek van CompareMySolar. Een 4kWp systeem van 16 panelen koste begin 2011 nog € 12.000 maar is nu verkrijgbaar vanaf € 8.000. Op een zuidelijk dak leveren deze zonnepanelen een rendement op van ruim 19%. Maar wees er snel bij, want vanaf Augustus gaan de subsidies hard omlaag! 

Zonnepanelen Prijs Index daalt bijna 33% sinds 2011

De Zonnepanelen Prijs Index (inclusief BTW en installatie) is momenteel bijna 33% lager dan begin 2011. Een 4kWp systeem van 16 panelen kostte eerder € 12.000 maar is begin 2012 verkrijgbaar vanaf € 8.000. De grafiek rechts toont het gemiddelde van de 10 beste prijzen per maand op basis van 500 prijsoffertes. Vergelijkingswebsite CompareMySolar kan middels een netwerk van meer dan 20 Belgische installateurs van zonnepanelen altijd de beste prijs van zonnepanelen vergelijken.

CompareMySolar zonnepanelen prijs index 2012

Rendement nu nog 19% maar sterke daling in Augustus

Op een zuidelijk dak in België levert een 4 kWp systeem ongeveer 3.500 kWh per jaar op. Bij een electriciteitsprijs van 22 eurocent levert dit in het eerste jaar ongeveer €750 aan energiebesparing op en €800 aan Groenstroomcertificaten op. Dit is een totaal rendement van 19%, zoals getoond in de tweede grafiek. Na geplande verlagingen van groenestroomcertificaten in augustus zal dit rendement echter zakken tot 13%, het laagste niveau sinds 2011. Juni en Juli is dus een laatste kans voor hoog rendement!

De energieprijs is ook het afgelopen jaar weer fors gestegen en rentes op de bank zetten tegenwoordig geen zoden aan de dijk. Investeren in zonnepanelen in Juni / Juli 2012 is de laatste kans op hoog rendement, waarbij je door je goed te oriënteren een boel kunt besparen.

Vergelijk de mogelijkheden van zonnepanelen op uw eigen dak op www.CompareMySolar.be. Voer uw adres in, selecteer uw dak, zie de zonnepotentie van uw dak en vergelijk lokale installateurs en prijzen van zonne-systemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>